De omgeving

Activiteiten in de omgeving

Hieronder een kleine greep uit de leuke activiteiten bij ons in de regio.

D’n Flaestoren

Een uniek uitzicht over het gebied...

Door 8 bomen van het landgoed zelf, elk zo’n 25 meter lang en 3000 kg zwaar, te combineren met slanke stalen kolommen is een open structuur gecreëerd waarin, door een afwisseling van trappen en bordessen, een makkelijk te belopen route naar het uitzichtbalkon op 22 m hoogte leidt.

Vandaar en vanaf elke traptrede er naar toe, heb je een prachtig uitzicht over het niet toegankelijke deel van het natuurgebied De Flaes en het Goorven en de bossen er rondom heen. Je kunt tot in België kijken!

Er zijn diverse wandelroutes mogelijk rondom de toren en er is zelfs een speciale route uitgegeven met verhalen uit het gebied.

Meer informatie is te vinden op: https://bezoekhilvarenbeek.nl/zien-doen/bezienswaardigheden/dn-flaestoren/


Pelgrimspad

Een lange-afstand-wandelpad bestaande uit twee delen

De naam van dit pad verwijst naar de oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, hoewel dit meer een associatie is dan dat hiermee een historische route vanuit de Nederlanden naar die bedevaartsplaats is gereconstrueerd. De route voert echter wel langs een aantal (kleinere) bedevaartsplaatsen en andere plaatsen van religieus belang in Brabant en Limburg.

Meer informatie is te vinden op: https://www.visitbrabant.com/nl/routes/wandelen/pelgrimspad


Land van Oirschot

Smalle steegjes en kronkelende beekjes, verstopte culinaire verrassingen en culturele geheimen. Oirschot zit vol met verborgen parels. Zowel rond de Markt, in Spoordonk of de Beerzen, als in het uitgestrekte buitengebied.

Oirschot wordt ook wel ‘Monument in het Groen’ genoemd. Deze gemeente heeft maar liefst elf natuurgebieden, twee beschermde dorpsgezichten en ruim driehonderd monumenten.

Klik hier voor meer informatie


Ontdek Oirschot

Welkom in Oirschot. Een ruim aanbod van winkels, met vele speciaalzaken en leuke snuffelwinkeltjes. Soms een beetje verstopt door het dorp heen, maar zeker het ontdekken waard. 

Oirschot heeft ook veel te bieden op het gebied van kunst, met musea en diverse galeries.

Kijk voor meer informatie op de website van Ontdek Oirschot.


Wandeling naar de Heilige Eik

Vanuit 't Klokhuis kun je een prachtige wandeling maken die door landgoed de Baest naar de Heilige Eik gaat. Totale wandeling is ongeveer 8 km en duurt 2.5 uur.

Kijk voor meer info ook op:

 

Klik op één van onderstaande foto's voor een impressie van de wandeling.